Filmad av David Sandberg. Producerad, uttänkt, agerad och hummad av Lotta Losten.
Det finns två anledningar till det här filmprojektet:
Jag har tänkt mycket på det här med Fikapausen som en viktig del av arbetsdagen. Anställda på vilket företag som helst samlas för en kopp kaffe eller annan varm dryck och kanske något sött och gott att äta. Under pausen pratas det om ditt och datt. Man tar upp saker som hänt i nyheterna, på teve, vilken film man senast sett, man pratar om allt men oftast inte om jobbet. Och om man pratar om jobbet finns det folk där som fyller ut ens resonemang, hjälper till att utveckla idéer som man annars inte skulle kommit så långt med på egen hand.
Som ensamföretagare har man inte den lyxen. Nästan alltid har jag en tekopp bredvid mig vid datorn samtidigt som jag arbetar, och om jag skulle ta en paus så funderar jag ändå mest på saker som kan förbättra mitt företag ytterligare.
Jag saknar fikapausen!
Sedan är det ytterligare en anledning.
Det kryllar ju av bloggare, som ni vet. Vissa delar med sig av allt i sina liv, vissa till och med videobloggar sin vardag. Jag tycker det är intressant vad vi väljer att dela med oss av.
Jag har själv en genomtänkt åsikt över vad jag visar för er. Det är inte så mycket det att jag undanhåller information utan mer att det som gör mig lycklig/får mig att tänka och inspireras är det jag vill att den här sidan ska fyllas av. För er del men också för min. Min hemsida ska göra mig glad!
Med den här videon, som ska bli fler, vill jag låta er komma in i min arbetsdag just vid den tiden då man kan behöva en liten paus. Jag uppmuntrar er till att sätta på kaffekokaren, brygga en kanna te eller vad ni nu vill ha, och slå er ner här tillsammans med mig.
Och fika en stund.

/Lotta

Fika is a swedish word for a break that usually includes coffee or other hot beverage together with something sweet, like a cinnamon roll or other baked goods. You can fika alone or with people. This is a project I came up with as a one person business where you don't have that fika break that most companies have where they chat about all things going on (tv, politics, movies, weekend plans, etc). I invite you to have a fika with me. Put the kettle on and have a seat.
Comments (2) Write comment
Show other posts
Shops Lotta Jewelry shop Photo shop